Share
ESD elleni megoldások 3 lépcsőben - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

ESD elleni megoldások 3 lépcsőben

ESD elleni megoldások 3 lépcsőben

Az elektrosztatikus sokk ipari környezetben, informatikai eszközbázisokon vagy műszerekkel teli laborokban komoly károkat tud okozni. Ha például elektronikai berendezések gyártása során egyes munkadarabok sérülnek általa, akkor azok használatában anomáliák vagy teljes működésképtelenség léphet fel. Amennyiben ez tömegesen történik, akkor az komoly garanciális költségeket vonhat maga után. Ha az ESD, magyarosan töltésszétválás okozta elektrosztatikus kisülés egy szerverekkel, diszkrendszerekkel teli informatikai környezetben csap le, akkor az adott egységek akár tönkre is mehetnek. Viszont ugyanez komolyabb problémát okozhat korházi osztályokon vagy laborokban, ahol a berendezések emberek életéért felelhetnek.

Részletesebben olvashat az ESD elleni megoldásokról:

ESD MEGOLDÁSOK

 

A burkolati ESD megoldások több lépcsőből épülhetnek fel:

  • ESD elleni munkaszőnyeg | kisebb munkaállomások, munkapadok elé helyezve
  • ESD elleni futószőnyeg | futószalagok, több férőhelyes, hosszabb munkapadok elé helyezve
  • ESD elleni padozat | faltól falig szőnyeg megoldás vagy speciális PVC burkolatok a teljes terület burkolására

 

A Cleartex új megoldásai ESD elleni környezetbe


  • Cleartex CushionStat ESD elleni ipari szőnyeg
  • Cleartex Diamond Stat ESD elleni ipari szőnyeg
  • Cleartex Skywalker II PUR ESD elleni ipari szőnyeg
  • Cleartex ESD tartozékok

Az ESD védelemere most három különböző szintű megoldást javasolunk eltérő környezetekbe

 

1. | Cushion Stat ESD elleni ipari szőnyeg | Belépő szintű megoldás | Kis igénybevételre

Az ESD elleni ergonómiai szőnyegek és futók belépő szintű típusa száraz, szennyeződésektől mentes környezetbe. Kavicsmintázatú felszíne biztos lépéseket és forgó mozdulatokat tesz lehetővé, a mikrocellás PVC hab magja komfortos álló pozíciót biztosít a dolgozónak. A szőnyeg rendelkezik IEC61340-4-1 és EOS/ESD Association Draft Standard "ESD ellen alkalmas" igazolásokkal, és teljesíti az ISO6356 és EN1815 követelményeket. A DynaShield felület megvédi a szőnyeget az idő előtti elhasználódástól: a hasonló termékeknél 50%-kal nagyobb az élettartama. A szőnyeg önmagában rámpázott, hogy megakadályozza az elbotlásból eredő baleseteket. A szőnyeg 91x150 cm-es konfekcionált méretben és 91x1830 cm-es tekercsben érhető el három színben (fekete, világos szürke, fekete sárga széllel)

Cushion Stat

 

2. | Skywalker II PUR ESD elleni ipari szőnyeg | Komfort és biztonság | Közepes terhelhetőség

A Skywalker szőnyeg család konfekcionált, poliuretán alapanyagú, ESD elleni megoldása kivételes ergonómiával rendelkezik. A 14 mm vastag, zárt cellás hab komfortos állópozíciót biztosít, míg apró méretű buborékmintázata könnyű forgó mozgást tesz lehetővé. A szőnyeg speciális felülete megakadályozza a morzsolódást és hosszú távon flexibilis marad. Hőszigetelő hatása hideg csarnokokba jelentős, -40° és +80° C között használható. A szőnyeg minden oldala önmagában rámpázott, anyaga könnyen vágható és alakítható. A szőnyeg másik feladata, hogy megakadályozza az elektrosztatikus feltöltődést, ami káros lehet a berendezésekre és munkadarabokra. Méretek: 65x90 cm, 65x135 cm, 65x175 cm, 90x125 cm, 90x155 cm, 90x185 cm. Egyedi méretek nagyobb, nm-alapú megrendelés esetén kérhetők.

Skywalker II PUR ESD

 

3. |  Diamond Stat ESD elleni ipari szőnyeg | Maximális hatékonyság | Nagy teherbírás

A Diamond Stat egy kivételes képességű ipari munkaszőnyeg: 4,7 mm vastag, gyémánt mintázatú, statikus disszipatív PVC felülete aktív védelmet nyújt a berendezésekre és elektronikus munkadarabokra káros ESD (elektrosztatikus sokk) ellen, továbbá R10-es csúszásmentességet biztosít a rajta dolgozóknak. A 9,3 mm vastag, rugalmas, mikrocellás PVC hab hosszú távon is komfortos állópozíciót nyújt, de az ergonómia mellett megvédi a leeső eszközöket a sérüléstől és hőszigetelő hatása is jelentős. A két réteget az UniFusion laminálási technológia teszi bonthatatlanná, míg az elmozdulástól a RedStop hátlap gondoskodik. A szőnyeg mindegyik oldala önmagában rámpázott, ami az elbotlástól védi a dolgozókat és könnyíti az áthaladást polcos kocsi forgalom számára. CflS1 tűzállósága miatt használható lángmentes területen is. A szőnyeg rendelkezik földelőkábellel és 10 mm-es lánycsatlakozóval, de használatához további ESD elleni védőeszközök (ESD csukló- és cipő pánt) használata, tisztításához ESD elleni tisztítószer javasolt. Konfekcionált méretek: 60x91 cm, 91x150 cm, 91x200 cm, 91x300 cm. Tekercsméret: 91x2280 cm

Diamond Stat

 

A szőnyegek alkalmazásához további kiegészítők állnak rendelkezésre:

ESD banándugós földelő kábel  ESD csuklópánt  ESD földelő csatlakozó  ESD közös földelési pont kábel  ESD sarok földelő

Loading...
Loading...