Share
Csúszásmentesítés - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Csúszásmentesítés

Cleartex futószönyeg és padozat

Csúszásmentesítés kül- és beltéri aljzat és járófelület bevonatok, biztonsági PVC burkolatok

A Cleartex csúszásmentesítő megoldások különböznek az ipari szőnyeg vagy padozati burkolatoktól. Az alkalmazási módszerek és a telepítés helyei is sokkal változatosabbak: alapvetően nem csak közvetlen ipari környezetben, hanem nagyobb forgalmú épületek körüli terek és belső részek, teljes helyiségek, járó felületek, lépcsők, állványzatok, hidak aktív balesetvédelmére használhatók. A PVC megoldások - csúszásmentes burkolatként - pedig szinte bármilyen specifikus térbe (ESD ellen védett üzemcsarnok, elektronikai összeszerelő részleg, kórházi műtők, vegyipari fejlesztő laborok, tisztatéri szobák) alkalmazhatók.


A Cleartex csúszásmentesítés alappillérei

SureStep biztonsági PVC burkolatok

Ipari épületek, csarnokok belső járófelületei legtöbb esetben betononból készülnek, amit műgyanta fed. Ez egy csarnokban, ahol nagy a targonca forgalom, ésszerű megoldás, viszont nem szép látvány. Ráadásul nem is biztonságos, ha törmelék szennyezi, mert az legtöbb esetben csúszik. Ezért használnak külön biztonsági padozatot, munkaszőnyegeket a legkényesebb munkaterületeken. Ahol viszont a teljes területet szeretnék csúszásmentesíteni és nem utolsó sorban barátságosabbá tenni, ott a biztonsági PVC burkolatok tudnak jól teljesíteni. R10, R11 és R12 csúszásgátló hatásuknak és a legkülönfélébb mintáknak és színeknek köszönhetően bármilyen funkciójú kisebb-nagyobb térbe, szobába vagy akár csarnokba ideális megoldást jelenthetnek.

 

Nézze meg a SureStep biztonsági PVC-ket!


ClearSafe GRP rács

A ClearSafe GRP rács egy balesetvédelmi burkolati eszköz. A telepítésének célja minden esetben a veszélyesen csúszós területeken történő balesetvédelmi megelőzés. Alapvetően ipari célokra lett fejlesztve, ezért több komponensből készülhet - függően az adott terület jellegzetességeitől, de közületi és otthoni felhasználásra is alkalmazható. Az összetételének köszönhetően lényegesen hatékonyabb a fémrácsoknál: nem korrodál, nem színeződik, felülete csúszásmentes és nem utolsó sorban ellenáll az ipari szennyeződéseknek, emulzióknak. Az élettartama meghaladhatja a 25 évet, amihez minimális karbantartási igény támaszt.

 

Nézze meg ClearSafe GRP rácsokat!

Nézze meg vagy töltse le a GRP rács műszaki leírását!

ClearSafe GRP rács ismertető és műszaki leírás


ClearSafe csúszásgátló lapok és lemezek

A legnehezebben burkolható felületekre, síkos lépcsőkre, sérült betonélre vagy fára a legideálisabb az alulemezes burkolati védekezés a balesetek elkerülésére. Erős és tartós megoldás a grit-lemezes burkolás is, mely rendkívül hatékony olyan helyeken, mint az ipari csarnokok közlekedői, gépjármű beállók és rámpák, munkaállványok és munkagépek környezete. A grit-lemezek további előnye, hogy gyorsan telepíthetők, a színeinek köszönhetően kiválóan alkalmas területi határok jelzésére, és újraszervezés esetén roncsolás nélkül felszedhető, majd újra lerakható. További megoldást jelenthet nagy forgalmú csarnokokban, üzemtelepeken csúszásgátló padlójelek használata, amik egyrészt figyelmeztetik a dolgozókat, másrészt útvonaljelölésre is alkalmasak.

 

Nézze meg a Cleartex csúszásgátló megoldásait!


ClearSafe szalagok

A különféle szalagok forgalom, környezet és üzenet szerint csoportosíthatók. Általános tulajdonságuk, hogy a szalag alapját képző erős PVC hordfelületen alumíniumoxid szemcsés csúszásgátló található. Funkciójuktól függően több szemcseméret és szín áll rendelkezésre, sőt vastagságuk és kopásállóságuk is széles spektrumban mozog. Valójában speciális szakismeret nélkül is lerakható, viszont fontos kiemelni, hogy csak megfelelően tiszta felületen marad tartós. A több funkciós szalagok veszélyre felhívó, fényvisszaverő funkcióval rendelkeznek, míg a formára alakítható szalagok speciális, durva felületekre is lerakhatók. Erősen szennyezett területekre a durvaszemcsés szalagok használhatók a legjobban - akár mezőgazdasági munkagépek platóján is megállják a helyüket.

 

Nézze meg ClearSafe biztonsági szalagokat!


ClearSafe biztonsági bevonatok

Nagy forgalmú belső területek, igényesen kialakított, de csúszós felületek, hidegburkolatok csúszásmentesítéséhez a legegyszerűbb megoldás a láthatatlan ClearSafe kémiai bevonatok használata. Üzemi területek, raktárak, garázsok padozatára, rámpára, illetve lejtős járófelületek bevonására alkalmasak a szinezhető, áttetsző szemcsés bevonatok. Utóbbi megoldás szinte bármilyen természetes felületre (beton, márvány, gránit, üveg, fém, fa) felhordható így kereskedlemi, vendéglátó illetve egyéb szolgáltató helyiségek, üzletek burkolatainak csúszásmentesítésére is alkalmas. Két komponensű, környezetbarát poliuretán anyaga a felületeken is átlátszó marad, így nemcsak hatékony, de láthatatlan is marad.


Csúszásgátló és figyelmeztető megoldások alkalmazásának előnyei

  • mérsékli a dolgozók munkaterületen történő sérülését
  • csökkenti a csúszásveszélyt ipari területeken kívül is
  • balesetveszélyes területen figyelmezteti a dolgozókat a veszélyforrásokra
  • útvonaljelölésre, területi határok kijelölésére is egyaránt alkalmas
  • kültéren és beltéren is azonos megoldások

Mit biztosítanak a Cleartex csúszásgátló megoldások?

Tapadás

Tapadás

Minden körülmények közt megfelelő tapadást nyújt az emberi és járműves forgalomnak.

Tartósság

Tartósság

A legtöbb megoldás hosszútávú, strapabíró csúszásmentes felületet kínál.

Figyelem

Figyelem

A megoldások különböző színei alkalmasak útvonalak kijelölésére vagy figyelem felhívásra.

Hol javasolt csúszásgátlók és jelölők használata?

Tulajdonképpen mindenhol, ahol jelentkezhet olyan nedvesség, ami emberek és gépjárművek számára megnehezíti a közlekedést. Ez nyilván kültéren az eső illetve hó okozta síkosság felszámolását jelenti, beltéren pedig a kintről behozott vagy bent jelentkező folyadékok, nyirkosság okozta síkosság kiküszöbölését.

Kültér

Beltér

Lépcső

Lejtő

Mikor és hol kell csúszásgátló megoldásokat alkalmazni?

A csúszásgátlók nagyban különböznek a biztonsági szőnyegektől és padozattól. Kül- és beltéren is egyaránt alkalmazhatók, tehát ellenállnak a legtöbb kültéri behatásnak is, mindamellett bírják az üzemi körülményeket is. Általánosságban kijelenthető, hogy elviselik a nagy személy-, gépjármű- illetve targonca forgalmat, mégis tartósabbak, mint a legtöbb szőnyeg. Egyetlen hátrányuk, hogy anyagukból, vastagságukból adódóan nem rendelkeznek ergonómiai hatással. A csúszásmentesített PVC megoldások belterekben bárhol alkalmazhatók, de szintén nem rendelkeznek fáradtságcsökkentő hatással, viszont bírják a polcoskocsi forgalmat, mérsékelten ellenállnak a targonca forgalomnak és típusuktól függően akár magas biztonsági fokozatú tisztatérbe is helyezhetők.


Gyártóink

CleartexClearSafe

Ergoform

Ergokomfort

Termékeinket megtekintheti katalógusunkban. Ne feledje, a választáshoz kérjen szakértöi tanácsokat!

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK


Még egyszer: miben tér el a biztonsági szőnyeg illetve padozat és a csúszásgátló bevonat

Ugyan mindegyik megoldás a csúszásmentesítést szolgálja, de másképpen. A szőnyegek illetve padozati megoldások az aljzatra helyezve használhatók, mint csúszásmentesítők, könnyen eltávolíthatók, a legtöbb karbantartást vagy tisztítást igényel. A szőnyegek lényegesen vastagabb profillal rendelkeznek, tömör gumi vagy PVC habmaggal készülnek, esetenként rugalmas rácsszerkezetű anyagból, ezáltal alkalmasak további funkciók ellátására: ergonómia, folyadékelvezetés, hulladékhalmozás. A GRP lapok, rácsok illetve lépcsőelemek üvegszál erősítésű műgyantából készülnek felületérdesítő granulátumokkal, amik ugyan rugalmasabbak, mint az acél vagy a beton, de kemények, ebből adódóan nem rendelkeznek álláskönnyítő vagy fáradtságcsökkentő hatással. A GRP rácsok, lapok a szőnyegekkel szemben nem igényelnek rendszeres karbantartást és élettartamuk sokkal hosszabb, mint a szőnyegeké. A PVC megoldások pedig nagyjából azonosak az irodákban vagy akár otthon használt burkolatokkal - eltekintve attól, hogy funkciójuk alapján rendelkezhetnek csúszásmentesítő koptatóréteggel, feszültség elvezető szálakkal, vagy antimikrobális hatással.

R.E.A.C.H. | A környezetünk védelméről

REACH - európai közösségi rendelet a vegyi anyagokról, és biztonságos használatukról (EC 1907/2006). Rendelkezik a kémiai - vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérŐl, engedélyezésükről. A törvény 2007. június 1-én lépett hatályba. A gyártók felelőssége, hogy magas szintű emberi és környezetvédelmi szempontokból megfelelŐ vegyi anyagokat alkalmazzanak a gyártás során. 

FONTOS

A Cleartex Kft. és gyártói nem használnak olyan anyagot, ami a REACH listája szerinti SVHC-t (különösen veszélyes összetételű anyagot) tartalmaz, beleértve a di-oktil-ftalát (DOP) lágyítót is.


TOVÁBBI TERMÉKKÖRÖK

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

TARTOZÉKOK

Loading...
Loading...