Share
Kiegészítők - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Kiegészítők és tartozékok

Cleartex futószönyeg és padozat

Tartozékok mindenféle kiegészítő burkolati megoldásokhoz

 

A biztonsági burkolati megoldások sokfélék lehetnek - minden a környezettől, a munkafolyamatoktól és nem utolsó sorban az emberektől függ. A munkaszőnyegek esetében több fajta tartozék lehet hasznos vagy alapvetően kötelező.

 

Tartozékok munkaszőnyegekhez és padozathoz

 

Rámpák, sarokelemek

A botlásveszély, illetve a botlásból származó balesetek a legegyszerűbben rámpák alkalmazásával küszöbölhető ki. A rámpázható szőnyegek általában modulos vagy összeilleszthető konfekcionált méretű típusok, amik rendelkeznek a megfelelő illesztési módszerekkel. A rámpákat illetve bizonyos típusoknál a sarokelemeket a már összeállított szőnyeg vagy padozat szélére illetve éleire illesztik, amivel szükséges oldalakat teszik botlásbiztossá vagy kocsizhatóvá. Abban az esetben, ha a szőnyeg egyik vagy több oldala a munkagép síkjáig ér, oda nem szükséges külön rámpát illeszteni. A rámpák használatának további előnye, hogy a szőnyegmodultól - a legtöbb esetben - eltérő színben is elérhetők, így jobban érzékelhető a munkaterület, azaz a biztonsági burkolat széle.

 

Kapcsoló elemek

A moduláris szőnyegeket minden esetben úgy gyártják, hogy könnyen egymásba illeszthetők illetve bonthatók legyenek. A konfekcionált méretben gyártott darabok, azaz  az eleve nagyobb területet lefedő szőnyegek is alakíthatók akár futószőnyeggé, például hosszabb munkapadok esetén. Mivel a szőnyegeknek jobb az ergonómiai hatásuk - általában vastagabb anyagból készülnek - tökéletes megoldás lehet a szőnyegek utólagos összeillesztése. Erre alkalmazhatók a különféle kapcsoló elemek.

 

Kábelcsatornák

Az ipari csarnok kivitelezésénél vagy üzemi konyhák esetében, ahol sok gépet és eszközt használnak a tápkábeleket illetve kommunikációs kábeleket és csatlakozókat az aljzat alatt a szükséges helyekre vezetik. Ahol erre már nincs mód, ott a botlást illetve a belőle származható lerántás veszélyét kábelcsatornák integrálásával oldják meg. Bizonyos szőnyegtípusok illetve padozat esetében mód van kábelcsatorna kialakítására is.

 

ESD védelmi eszközök

Az elektrosztatikus feltöltődés (ESD) okozta károk elleni védekezés alapeleme az ESD védett szőnyegek alkalmazása. Az ESD szőnyegek rendelkeznek földelési csatlakozóval, amit egyszerűen a szőnyeg telepítésekor érdemes a földelő pontra fixálni. Ha a munkavédelem megkívánja, akkor a munkapadra is helyezhető ESD elleni védelmet biztosító szőnyeg, ami egy csukló pánttal együtt használva vezeti el a feltöltődést. Szigetelt cipőt viselőknek sarok földelő pánt viselése ajánlott ESD védett szőnyegen.

 

Nedvszívók

Például zárt, higiéniai területen nagyon fontos a maximális tisztaság megőrzése, a kívülről érkező nedves szennyeződések kint rekesztése. A szorbensek, azaz nedvszívók a speciális lábtörlő szőnyegekre helyezve szívják magukba a nedvességet.

 

Egyéb kiegészítők

 

Sártörlő

A külterületeken dolgozók számára egyedi megoldás a sártörlő, ami egy bakancsok, csizmák illetve akár sportcipők, stoplis cipők extrém tisztítására kifejlesztett eszköz. Meggátolja, hogy a sáros, nedves körülményekből érkező dolgozók lábbelijén felhalmozott sarat az üzemi csarnokokba, irodákba hordják be. Ezáltal megőrzi benti tisztaságot és megelőzi a sáron történő elcsúszásból adódó baleseteket.

 

 

Nézze meg a Cleartex tartozékokat!


 

Gyártóink

NoTrax

Wearwell

Ergoform

 

 

Termékeinket megtekintheti katalógusunkban!

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK


 

Miért jó teljes megoldásokat használni?

A különböző tartozékok és kiegészítők mind-mind azt a célt szolgálják, hogy tökéletesítsék megoldásainkat. Egy befektetés, egy vállalkozás, egy projekt akkor térül meg a legjobban, ha teljes egészében el tudja látni a neki szánt feladatot. Egy 2 cm vastag szőnyeg rámpa nélkül botlásveszélyt idéz elő, így nem szolgálja teljesen a balesetvédelmet. Ha ESD elleni szőnyegen szigetelő cipőben állnak, akkor az csökkenti a hatékonyságot, míg egy egyszerű földelő pánttal a mozgásból adódó feltöltődést is a szőnyegbe vezeti, azaz biztonságosan földeli. Tapasztalatunk, hogy a biztonsági burkolati megoldásokat is ugyanúgy érdemes komplexen kezelni, mint egy üzemcsarnok megépítését. A felmerülő problémákat egyben kell kezelni, mert akkor hatásosabb megoldást lehet rá találni. Szakértőink, gyártóink minden kérdéses esetben megbízható segítséget tudnak adni, ezért javasoljuk, hogy felmerülő munka- és balesetvédelmi problémáival kapcsolatban keressen bennünket!
 

R.E.A.C.H. | A környezetünk védelméről

REACH - európai közösségi rendelet a vegyi anyagokról, és biztonságos használatukról (EC 1907/2006). Rendelkezik a kémiai - vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezésükről. A törvény 2007. június 1-én lépett hatályba. A gyártók felelőssége, hogy magas szintű emberi és környezetvédelmi szempontokból megfelelő vegyi anyagokat alkalmazzanak a gyártás során. 

 

FONTOS

A Cleartex Kft. és gyártói nem használnak olyan anyagot, ami a REACH listája szerinti SVHC-t (különösen veszélyes összetételű anyagot) tartalmaz, beleértve a di-oktil-ftalát (DOP) lágyítót is.


TOVÁBBI TERMÉKKÖRÖK

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

Loading...
Loading...