Share
Száraz terület - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Megoldások száraz területre

Megoldások száraz területre

Száraz ipari területek: elektronikai- és műszaki gyártás, gépipar, alkatrészgyártás, feldolgozóipar, csomagolás, kiszolgálás, csarnokok, irodai / intézményi épületek belső területei

 

Három fontos alkalmazás száraz területre: 

1. MUNKASZŐNYEG, BIZTONSÁGI PADOZAT

Száraz ipari területeken döntően az ergonómia és a csúszásmentesítés kap nagy szerepet, ha biztonsági burkolatokról beszélünk. A fáradtságcsökkentés ellen védenek a megfelelően kiválasztott szerkezetű és alapanyagú szőnyegek. A szőnyegek felülete sokféle mintázatú lehet függően a rajta végzett munkától: vannak külön állásra és külön állás és forgásra kifejlesztett mintázatok. Amennyiben a munkafolyamatok szennyeződést, pl. fém vagy fa forgácsot eredményeznek a padozaton, akkor a lehulló darabok ellen nyitott rácsszőnyeggel lehet védekezni. Ha a terület indokolja, akkor egy teljes munkaállomást, munkapadot lehet körberakni moduláris, azaz jól variálható szőnyegelemekkel, amikből faltól falig padozatot lehet kialakítani. A szőnyegek, padozatok színekkel is üzenhetnek a dolgozóknak és további biztonsági követelményeknek is megfelelhetnek, mint ESD védelem, tűzbiztonság és higiénia.

2. FUTÓSZŐNYEG

A nagyobb területek összekötésére a futószőnyegek alkalmasak. Általában közlekedésre, biztonságos sávok kialakítására szokták használni. A vékonyabb futók inkább a csúszásmentesítésre alkalmasak, míg a vastagabbak akár munkaszőnyegként is funkcionálhatnak pl. futószalag mellett. A legtöbb futószőnyeget sárga szegéllyel látják el, ami segíti a dolgozók tájékozódását munkavégzés közben. A futószőnyegek balesetvédelmi szempontokat szolgálnak, de hasonlóan a szőnyegekhez, ezek is rendelkezhetnek tűzbiztonsági és ESD védelmi, áramütés elleni funkcióval.

3. CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

A padozatokat nem csak szőnyeggel lehet csúszásmentessé tenni. A Cleartex burkolatkezelő eljárásaival és / vagy törhetetlen csúszásmentesítő lapok, élvédők, szalagok kihelyezésével kisebb-nagyobb területeket, lépcsőket, fellépőket, ipari rámpákat, kocsibeállókat, raktári árukiadókat lehet biztonságossá tenni - akár kültéren is. Épületek nem ipari / munkaterületi, de csúszósságra hajlamos felületeire illetve kisebb műhelyekbe, részegységekbe biztonsági PVC jelentheti a dekoratív és egyben biztonságos megoldást. A speciális koptatórétegű és strapabíró PVC burkolatok R10, R11 és R12 csúszásgátló hatással rendelkeznek és mérsékelten elviselik a kisméretű targonca forgalmat is.

 

Kiemelt termékek


Ergonómiai szőnyegek használatának eredményei

 • csökken a fáradtságérzet,
 • minimalizálódik a balesetek száma,
 • nő a termelés eredményessége
 • javul a dolgozók teljesítménye,
 • növekszik a dolgozók lojalitása,
 • kevesebb elvesztegetett munkaidő,
 • kevesebb selejt,
 • kevesebb baleseti, egészségügyi kiadás

 

 Milyen a jó munkaszőnyeg?

Kényelmes

Kényelmes

Ergonomikus, ami komfortos állófelületet biztosít egy teljes műszakon át a monoton munkavégzésben.

Biztonságos

Csúszás- és botlásmentes platformot biztosít a munkaterületek körül és védi a leeső eszközöket is.

Sokáig tart

Gazdaságos, a szükséges karbantartás mellett hosszú távon látja el feladatát.

Milyen problémák ellen véd a jó szőnyeg?

A szőnyegek különböző feladatokat láthatnak el az ergonómiai kihívások mellett. Szinte minden munkatér különbözik egymástól, de a legtöbb esetben hasonló problémák merülnek fel.

Folyadék

ESD

Hulladék

Tűz

Hogyan végzik a feladatukat?

A minőségi ipari szőnyegek gyártói mind rendelkeznek saját alapanyag előállító gyárakkal. Kiválasztják a munkafolyamatokhoz legjobban illő anyagokat és a környezeti behatásokat figyelembe véve alakítják a felületét, az alját és az alakját az adott szőnyegnek. A csúszásmentesítésen felül fontos szempont lehet a folyadékok elvezetése, a termelési hulladékok eltüntetése, a tűz elleni védelem vagy az elektrosztatikus kisülések kivédése. Konyhákban, kórházi ellátókban, a vegyészetben nem másodlagos a higiénia megőrzése sem, ahogy elsődleges bizonyos gépgyárakban az olaj- és zsírállóság is. Mára több gyártó sok száz terméke biztosítja, hogy minden egyes területre a megfelelő üzemi burkolat kerüljön. 


Gyártóink

 1. NoTrax by Superior, USA1948 óta · Ipari burkolatok, szőnyegek
 2. Wearwell, USA1950 óta · Üzemi burkolatok
 3. Mountville, USA1960 óta · Logós lábtörlők, ipari szőnyegek
 4. Muovihaka, Finnország1988 · Kültéri lábtörlők, szőnyegek
 5. ErgoKomfort, Németoszág1991 · Üzemi burkolatok, jelölök

NoTraxWearwellMountville MillsMuovihakaErgoKomfort

Termékeinket megtekintheti típusok szerint is!

KATALÓGUS

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK


Mi a különbség szőnyeg és szőnyeg között?

Természetesen minden. Minden darab egyedi tulajdonságokkal bír, egyedi területeket tud kiszolgálni. Másik fontos különbség, hogy vannak amik nem tartalmaznak veszélyes anyagokat, és vannak, amik igen. A különbség nem csak a minőségükben és az árukban van, hanem a hatásukban is. Az ázsiai termékek nagy része újrahasznosított alapanyagú, ezáltal erősen szennyezett anyagokból készülnek. Továbbá, és ez jelenti a komolyabb veszélyt: Európában és az Egyesült Államokban régóta szigorúan tiltott mérgező anyagok használatával állítják őket elő. Ezek a szőnyegek használat közben folyamatosan mérgezik a dolgozókat, ami hosszabb távon egészségkárosodást okozhat.
 

R.E.A.C.H. | A környezetünk védelméről

REACH - európai közösségi rendelet a vegyi anyagokról, és biztonságos használatukról (EC 1907/2006). Rendelkezik a kémiai - vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezésükről. A törvény 2007. június 1-én lépett hatályba. A gyártók felelőssége, hogy magas szintű emberi és környezetvédelmi szempontokból megfelelő vegyi anyagokat alkalmazzanak a gyártás során. 

 

FONTOS

A Cleartex Kft. és gyártói nem használnak olyan anyagot, ami a REACH listája szerinti SVHC-t (különösen veszélyes összetételű anyagot) tartalmaz, beleértve a di-oktil-ftalát (DOP) lágyítót is.


TOVÁBBI ÜZEMI TERÜLETEK

ESD VÉDETT

LÁNGMENTES

NEDVES

OLAJOS

TISZTA

Loading...
Loading...