Share
Szőnyegek - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Szőnyegek

Cleartex szönyegek

Munkaszőnyegek ergonómia, csúszásmentesítés, eszközvédelem, munkavédelem, balesetvédelem

A fáradtságcsökkentő munkaszőnyegek megfelelnek a mindenkori munkavédelmi és egészségügyi előírásoknak. Használatukkal nő a munkafolyamatok, a termelés eredményessége, fokozza a dolgozók teljesítményét. 

 

Három fontos problémára nyújtanak azonnali megoldást: 

1. BALESETMEGELŐZÉS

A munkahelyi balesetek jelentős számát az elcsúszások, botlások jelentik. Különösen az olyan helyeken, ahol álló munka folyik és gépekkel dolgoznak, fokozottabb a baleset kockázata, akár maradandó károsodás is felléphet, valamint a munkaeszközök, a padozat is sérülhet. A Cleartex álláskönnyítő munkaszőnyegei felület kiképzésüknek és jó tapadási képességüknek köszönhetően hatékonyan számolják fel az elcsúszásokat és az abból származó baleseteket. Csúszásmentesített felületük továbbá védelmet nyújt a nyirkos körülmények ellen, védhetnek a lehulló és szétszóródó hulladékok ellen és megakadályozzák a folyadékok felgyülemlését is. 

2. ESZKÖZVÉDELEM

A munkaeszközök javítása, cseréje gyakori jelenség lehet ott, ahol nincs megfelelő burkolat, ami kivédi a leesésekből bekövetkező sérüléseket, töréseket. A berendezések, szerszámok megfelelő használat mellett is állandó karbantartásra szorulnak, viszont a baleseti sérülések komolyabb problémákat, jelentős kiadásokat okozhatnak. A speciális munkaszőnyegek megvédik a padozatot és a munkaeszközöket a sérülésektől, így az eszközbeszerzési és a felújítási munkálatok időben kitolódnak, amivel anyagi megtakarítások érhetők el.

3. EGÉSZSÉGVÉDELEM

A munkahelyi balesetek mellett másik komoly problémát okozó jelenség az emberi test fokozott igénybevétele, amely leginkább az állómunkát végzőknél jelentkezik. A normálisnál nagyobb fiziológiai terhelés miatt az állómunka feszült, merev izmokat és ízületeket, fájdalmat, megváltozott mozgáskoordinációt, csökkent koncentrációt válthat ki, de akár vérkeringési zavarokat is okozhat. Hosszútávon ez izomműködési zavarokat, a gerinc rugalmasságának csökkenését, visszértágulatot okozhat, illetve okozója lehet a munkaképtelenségnek is. Az álláskönnyítő, kipárnázott hatású szőnyegeink támogatják a test természetes és alig észlelhető mikro-mozgásait, elősegítik a jó vérkeringést, megakadályozzák a vénák pangását.

 

Ergonómiai szőnyegek használatának eredményei

 • csökken a fáradtságérzet,
 • minimalizálódik a balesetek száma,
 • nő a termelés eredményessége
 • javul a dolgozók teljesítménye,
 • növekszik a dolgozók lojalitása,
 • kevesebb elvesztegetett munkaidő,
 • kevesebb selejt,
 • kevesebb baleseti, egészségügyi kiadás

 

Nézze meg a Cleartex munkaszőnyegeit!

 

Milyen a jó munkaszőnyeg?

Kényelmes

Kényelmes

Ergonomikus, ami komfortos állófelületet biztosít egy teljes műszakon át a monoton munkavégzésben.

Biztonságos

Csúszás- és botlásmentes platformot biztosít a munkaterületek körül és védi a leeső eszközöket is.

Sokáig tart

Gazdaságos, a szükséges karbantartás mellett hosszú távon látja el feladatát.

Milyen problémák ellen véd az ideális szőnyeg?

A szőnyegek különböző feladatokat láthatnak el az ergonómiai kihívások mellett. Szinte minden munkatér különbözik egymástól, de a legtöbb esetben hasonló problémák merülnek fel.

Folyadék

ESD

Hulladék

Tűz

Hogyan végzik a feladatukat?

A minőségi ipari szőnyegek gyártói mind rendelkeznek saját alapanyag előállító gyárakkal. Kiválasztják a munkafolyamatokhoz legjobban illő anyagokat és a környezeti behatásokat figyelembe véve alakítják a felületét, az alját és az alakját az adott szőnyegnek. A csúszásmentesítésen felül fontos szempont lehet a folyadékok elvezetése, a termelési hulladékok eltüntetése, a tűz elleni védelem vagy az elektrosztatikus kisülések kivédése. Konyhákban, kórházi ellátókban, a vegyészetben nem másodlagos a higiénia megőrzése sem, ahogy elsődleges bizonyos gépgyárakban az olaj- és zsírállóság is. Mára több gyártó sok száz terméke biztosítja, hogy minden egyes területre a megfelelő üzemi burkolat kerüljön. 


Gyártóink

 1. NoTrax by Superior, USA1948 óta · Ipari burkolatok, szőnyegek
 2. Wearwell, USA1950 óta · Üzemi burkolatok
 3. Mountville, USA1960 óta · Logós lábtörlők, ipari szőnyegek
 4. Muovihaka, Finnország1988 · Kültéri lábtörlők, szőnyegek
 5. ErgoKomfort, Németoszág1991 · Üzemi burkolatok, jelölök

NoTraxWearwellMountville MillsMuovihakaErgoKomfort

Termékeinket megtekintheti katalógusunkban

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK

 

Kiemelt termékek

NIRU CUSHION EASE

SORB STANCE

CUSHION TRAX

 


 

Mi a különbség szőnyeg és szőnyeg között?

Természetesen minden. Minden darab egyedi tulajdonságokkal bír, egyedi területeket tud kiszolgálni. Másik fontos különbség, hogy vannak amik nem tartalmaznak veszélyes anyagokat, és vannak, amik igen. A különbség nem csak a minőségükben és az árukban van, hanem a hatásukban is. Az ázsiai termékek nagy része újrahasznosított alapanyagú, ezáltal erősen szennyezett anyagokból készülnek. Továbbá, és ez jelenti a komolyabb veszélyt: Európában és az Egyesült Államokban régóta szigorúan tiltott mérgező anyagok használatával állítják őket elő. Ezek a szőnyegek használat közben folyamatosan mérgezik a dolgozókat, ami hosszabb távon egészségkárosodást okozhat.
 

R.E.A.C.H. | A környezetünk védelméről

REACH - európai közösségi rendelet a vegyi anyagokról, és biztonságos használatukról (EC 1907/2006). Rendelkezik a kémiai - vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezésükről. A törvény 2007. június 1-én lépett hatályba. A gyártók felel?ssége, hogy magas szint? emberi és környezetvédelmi szempontokból megfelel? vegyi anyagokat alkalmazzanak a gyártás során. 

 

FONTOS

A Cleartex Kft. és gyártói nem használnak olyan anyagot, ami a REACH listája szerinti SVHC-t (különösen veszélyes összetételű anyagot) tartalmaz, beleértve a di-oktil-ftalát (DOP) lágyítót is.


TOVÁBBI TERMÉKKÖRÖK

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK

TERMÉKEK CÍMKÉK SZERINT

Loading...
Loading...