Share
Ergonómia és munkavédelem ipari környezetben - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Ergonómia és munkavédelem ipari környezetben

Ergonómia és munkavédelem ipari környezetben

Az üzemi környezetben fellépő balesetveszélyes körülmények minimalizálása, mint például a törmeléktől vagy olajos szennyeződésektől csúszós padló, illetve az ebből adódó veszélyforrás megszüntetése minden esetben a munkáltató feladata. Munkabaleset esetén a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a kár az ellenőrzési körén kívül eső körülmény miatt következett be, amellyel nem kellett számolnia, és nem volt elvárható a káresemény elkerülése vagy elhárítása, illetve hogy a baleset oka kizárólag a munkavállaló magatartásában keresendő. Másik oldalról nézve a munkáltatónak elemi érdeke, hogy a munkavállalók megfelelő munkakörnyezetben, a munkaidő leteltéig a legjobb kondícióban, a lehető legkevesebbet hiányozva végezzék a munkájukat.

Az ipari szőnyegek két fő feladatot látnak el a munkavállaló irányába:

  1. | Csúszásmentes felületet biztosítanak - akár a legdurváb ipari területeken is, legyen az száraz, nedves vagy erősen szennyezett.
  2. | Ergonómia hatásuk egyrészt az álláskönnyítésben és fáradtságcsökkentésben rejlik, ami a hosszas munkavégzés során elengedhetetlen. Másrészt hőszigetelő hatással is rendelkeznek, ami hűvös, hideg csarnokokban óriási előrelépés a hideg betonhoz képest.

Az ergonómiai hatással rendelkező szőnyegek puha, rugalmas, de stabil platformot biztosítanak az álláshoz, így a lábak folyamatos mozgásban vannak, ami meggátolja a vér pangását az erekben. Az optimális vérkeringés megtartásával megelőzhető a végtagokban és a deréktájékon jelentkező sajgó fájdalom. Járás közben a rugalmas felület védi az ízületeket az idő előtti kopástól és fájdalomtól, továbbá megelőzi azok gyulladását, a végtagok vizesedését.

A munkáltató szemszögéből nézve pedig sok esetben nélkülözhetetlen védelmi kellék:

  1. | A munakdarabokat is védi aljzatra pakolás, mozgatás esetén. Például egy fényezett lemez alkatrész a betonhoz érintve, ütve sérülhet, míg a puha ipari szőnyegen ez nem történik meg.
  2. | A munkaeszközöket, a padozatot is védi a sérülésektől, amennyiben azok véletlenül a leesnek a munkapultról. Sok esetben a berendezéseket is védeni kell az elektrosztatikus sokktól, aminek az alapja az ESD elleni védőszőnyeg és kiegészítők használata lehet.

  • Cleartex Sof-Tred ipari szőnyeg
  • Cleartex Crossrib Sof-Tred
  • Cleartex | Cushion Trax | Kiemelt ajánlat
  • Cleartex | Futószőnyeg a webáruházban

 Ergonómiai és munkavédelmi szempontokat figyelembe véve három különböző szintű megoldást javasolunk eltérő környezetkebe

 

1. | Sof-Tred ergonómiai szőnyeg | Belépő szintű megoldás | Kis igénybevételre

Az ergonómiai kínálat elején álló, kedvező árú Sof-Tred ipari szőnyeg mérsékelt használatot tesz lehetővé - főleg tiszta, száraz környezetben. Alapvetően késztermékek csomagolása esetén, raktárakban, logisztikai központokban ideális a használata. Egyéni munkahelyek vagy hosszabb munkapadok elé helyezve segíti a dolgozók álló vagy mozgó tevékenységeit. Ergonómiai hatása majd 1 centi vastag, rugalmas mikrocellás PVC hab szerkezetének köszönhető. Apró kavics mintázatú felülete R10-es csúszásmentességet garantál, így a pakolás közben is stabil platformot kínál. Mivel oldalai rézseltek, ezért megelőzi a megbotlás kialakulását. 60x91 cm és 91x150cm-es konfekcionált méretben érhető el, míg nagyobb felhasználóknak a 60, 91 vagy 122 cm széles 18,3 méter hosszú tekekercses kivitel ajánlott.

Sof-Tred

 

2. | Crossrib Sof-Tred bordázott ergonómiai szőnyeg | Irányított csúszásvédelem | Közepes teherbírás

A Crossrib Sof-Tred egy kereszben bordázott, irányított csúszású ipari szőnyeg az átlagosnál 50%-kal hosszabb élettartammal. A tartósságát a DynaShield védőrétegnek köszönheti, ami ellenáll a rá helyezett nehezebb munkadarabok illetve dobozok súlyának. Keresztbordázata segíti a nehéz csomagok oldal irányú csúsztatását, a dolgozó számára viszont R10-es csúszásmentességet biztosít. Száraz, kevésbé szennyezett üzemi területeken ideális a használata. Ergonómikus és hőszigetelő hatását a 12,7 mm vastag szivacsmag garantálja, így hűvös csarnokoban is, gépiesített munkahelyeken, futószalagok mellett optimális az elhelyezése. Két színben, világos szürkében és feketeben sárga rámpával érhető el konfekcionált és tekercses méretekben.

Crossrib Sof-Tred

 

3. | Cushion Trax  | Gyémánt mintázatú, laminált felület | Nagy terhelhetőségű

A Cushion Trax ipari szőnyeg a durvább ipari környezetben hatékony munkavédelmi eszköz. Felülete gyémánt mintázatú ellenálló PVC, amit UniFusion laminálási technológiával rögzítenek a mikrocellás habmaghoz. Nehéz fizikai munkavégzés esetén is maradéktalan tapadást biztosító platform R10-es csúszásmentességgel rendelkezik, amit az NFSI igazolt. A szőnyeg mozgását RedStop hátlap akadályozza meg, ami extra stabilitást ad a rajta forgó mozgást végzőknek. A 14 mm vastagsága kiemelkedő fáradtságcsökkentő hatással van a hosszas munkát végzőkre. A magas terhelhetőségének köszönhetően 3 műszakos munkavégzés esetén is ideális választás. BflS1 tűzvédelmi besorolása miatt lángmentes környezetben is használható. 4 konfekcionált méretben és 4 különböző széles tekercsben is elérhető.

 

Cushion Trax

Loading...
Loading...